Zamieszczone przez GWARANT
Wymiana żarowki doświetlenie w lusterku
Zwiń
X
-
Wymiana żarowki doświetlenie w lusterku
Witam,
Jakis czas temu spalila mi sie żarówka doświetlenia w lusterku w mojej Octavi II przed fl. Długo sie do tego zbieralem ale dzisiaj wolne popoludnie wiec sie do tego zabralem. Myślalem ze pojdzie szybciej ale nie bylo tak jak sie zdawalo.
Mały poradnik jak wymienic żarowke doswietlenia, nie mylic z ledem kierunkowskazu gdyz do tego potrzeba juz wiekszej wiedzy bo led jest razem z modulem a do tego 3ba juz rozbierac polowe drzwi.
1. Składamy lustro do wewnatrz auta, tak abysmy od zewnetrznej strony mogli wlozyc 2-3 palce.
2. Delikatnie, powtarzam DELIKATNIE odginamy lustro, jest ona na zatrzaskach w moim przypadku ciezko schodzilo i uzylem troszke WD-40. Robimy do powoli i z wyczuciem chyba ze nie szkoda nam kilku zl na nowe lustro.
3. Gdy juz zrocimy lustro, uwazamy na przewody do podgrzewania
4. Musimy odkrecic teraz silniczki od sterowania lusterka sa tam 3 male srubki torxy
5. Następnie wyciagamy delikatnie sterowanie lusterek
6. Na dole obudowy mamy 2 male torxy na skrajnych koncach, odkrecamy je.
7. Na koncu lekko popychajac w dol wyciagamy doswietlenie, tam rowniez uwazamy na przewod do kierunkowskazu, ja niestety sie zamachnolem i wydarlem wtyczke, ale troszke zabawy i zlozylem ja sam.
8. Mamy zrocony klosz teraz mozemy wymienic żarowke i skladamy w odwrotnej kolejności.
Mam nadzieje ze komus sie przyda taka mala podpowiedz. Moglem porobic zdjecia ale zapomnialem.
-
-
zbynio007, no fajnie ale jest inny sposób na 3min roboty, i nie od dupy strony :lol:
oczywiście na forum jest wyoślone co i jak, więc nie będę pisał, a kto chce to znajdzie
ledów się nie wymienia, trzeba całą podstawę wymienić :szeroki_usmiech
tzn nie można nigdzie dostać takich ledów, a przynajmniej ja nie znalazłem :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentzbynio007, no fajnie ale jest inny sposób na 3min roboty, i nie od dupy strony :lol:
oczywiście na forum jest wyoślone co i jak, więc nie będę pisał, a kto chce to znajdzie
ledów się nie wymienia, trzeba całą podstawę wymienić :szeroki_usmiech
tzn nie można nigdzie dostać takich ledów, a przynajmniej ja nie znalazłem :diabelski_usmiech
Ja to jeszcze czyscilem te szkla do podswietlen bo gdzies mi sie rozszczelnily i nabilo kurzu, smieci itd a ze one sa sprasowane z przystawka to troche je na swoj sposob musialem wypucowac ale teraz lsnia jak nowki
Ledow oczywiscie sie nie wymienia, nic o nich nie mowilem, ledy sa polaczone z modulem i wymienia sie calosc chyba ze ktos jest elektrykiem i umie sb to poskladac. Moj wujek w golfie sam wymienial ledy na crystaliczno biale bez wymiany na nowy modul. Na starym przerabial ale co i jak to nie wiem.
Komentarz
-
Komentarz